Szybka surówka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno posiekać, a paprykę pokroić w małą kostkę.

Krok 2

W misce wymieszać jogurt naturalny z zawartością saszetki Sos sałatkowy do mizerii Knorr i szczyptą pieprzu do smaku.

Krok 3

Dodać warzywa i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej