Szybkie chili con carne z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie chili con carne z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

4 sztuki

3 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w piórka, czosnek na plastry i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż do czasu, gdy się zarumieni i rozgniataj je widelcem.

Krok 3

Wlej bulion, wsyp paprykę, kminek, chilli, oregano oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia, przykryj i duś na małym ogniu 20-30 minut często mieszając.

Krok 5

Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty, dodaj odsączoną fasolę oraz kukurydzę. Mieszaj i podgrzewaj jeszcze 5-7 minut. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej