
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
250 gramów
1 szczypta
2 sztuki
250 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj mielone mięso i smaż do momentu, gdy uzyska złotobrązowy kolor.
Krok 2
Papryki rozkrój, oczyść i potnij w paski, dodaj do mięsa. Duś na małym ogniu przez ok.5-10 minut.
Krok 3
Dodaj odsączone z zalewy, pokrojone w kawałki pomidory. Duś jeszcze przez ok.25 minut.
Krok 4
Dorzuć odsączoną fasolę i zagotuj.
Krok 5
Dopraw do smaku, aby potrawa była ostra. Chili con carne podawaj na gorąco, udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej