Składniki
400 gramów
2 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
500 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pozostałymi przyprawami.

Krok 3
W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 4
Jak się zrumienią dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso straci czerwony kolor.

Krok 5
Dodaj teraz posiekane pomidory z puszki oraz pół szklanki wody. Całość duś około 20 minut, aż dobrze zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną czerwoną fasolkę.

Krok 6
Tortillę pokrój w trójkąty, które rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż zrobią się chrupiące. Chilli con Carne podawaj w misce posypane chrupiącą tortillą, krążkami cebulowymi i posiekaną kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej