
Składniki
null
12 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona umyj, osusz, przekrój na póło i usuń pestki.
Krok 2
Każdą połowę pokrój następnie na 6 części.
Krok 3
I obrać je ze skórki.
Krok 4
Układaj na talerzu na przemian cząstki melona i plastry szynki. Całość dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej