
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
null
500 gramów
null
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
500 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju. Gdy się zrumieni dodaj mięso. Smaż 5 minut.
Krok 2
Jabłko posiekaj, pomidory obierz ze skórki.
Krok 3
Następnie do mięsa dodaj przecier pomidorowy, posiekane jabłko, sól, pieprz, cukier, bazylię i obrane pomidory. Duś około 40 minut.
Krok 4
Ugotuj makaron, po czym wyłóż je na salaterkę, wymieszaj z przygotowanym sosem i udekoruj zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej