Tagliatelle z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z suszonymi pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

400 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i oliwki drobno posiekaj, a następnie wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.

Krok 2

Dodaj pomidory, skórkę z cytryny i zioła.

Krok 3

Sos lekko podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem.

Krok 5

Posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej