
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Po odcedzeniu skrop olejem sezamowym.
Krok 2
Szalotki i czosnek posiekaj.
Krok 3
W woku rozgrzej olej chilli, wrzuć czosnek, cebulki i pieczarki. Podsmaż.
Krok 4
Namoczone wcześniej chińskie grzyby posiekaj na drobne paski i dorzuć do woka.
Krok 5
Nastepnie wlej sok z limonki, sos sojowy i dosyp cukier. Zagotuj wszystko razem.
Krok 6
Dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą i orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej