Tajskie czerwone curry z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie czerwone curry z fasolki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

400 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę bez ogonków pokrój w 5 cm kawałki, ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Osącz.

Krok 2

Czosnek, chilli, trawę cytrynową drobno posiekaj i wymieszaj z mlekiem oraz sosem rybnym. Wszystko zmiksuj.

Krok 3

Cebulkę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pastę z mleka, zagotuj.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj około 4 minuty, żeby połowa płynu odparowała.

Krok 5

Dodaj fasolkę i gotuj 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie czerwone curry z fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej