
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
1.5 łyżeczki
1 łyżka
300 gramów
3 łyżeczki
3 łyżeczki
250 gramów
3 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Chilli drobno posiekać, czosnek przecisnąć. W woku podsmażyć czosnek i papryczkę na oleju przez ok. 2 min. Dodać krewetki, cały czas mieszając smażyć 4 min.
Krok 2
Dodać osączony makaron i kiełki, chwilę przesmażyć ciągle mieszając. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, żeby pokryły makaron. Kiedy się zetną, dodać sos rybny, pastę curry, sok z limonki i cukier.
Krok 3
Podawać posypane siekaną kolendrą i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej