
Składniki
0.5 sztuki
null
null
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i natrzyj solą i pieprzem, skrop odrobiną soku z limonki, odstaw na kilka minut.
Krok 2
Czereśnie umyj, pokrój w plastry, cebule pokrój w talarki, pietruszkę posiekaj. Wszystko wymieszaj.
Krok 3
Dodaj odrobinę soku z limonki, oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę papryczkę i dopraw do smaku.
Krok 4
Filety skrop oliwą i ułóż na folii aluminiowej.
Krok 5
Piecz na grillu przez 15 minut z każdej strony. Tilapię podawaj razem z czereśniową sałatką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej