Rolada z marchewką i mielonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z marchewką i mielonym mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 łyżeczka

1 pęczek

1

200 gramów

null

1 kilogram

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki umyj, obierz i ugotuj. Posiekaj drobno natkę pietruszki i cebulę.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj Fix Knorr, posiekaną natką i połowę cebuli pieprzem.

Krok 3

Umyj i osusz cielęcinę, rozetnij tak, aby można ją było rozłożyć na płasko. Połóż na niej mielone mięso, a na środku kilka gotowanych marchewek. Zwiń ścisło i zwiąż grubą nicią lub dratwą. Oprósz mąką.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso ze wszystkich stron. Podlej winem. Dodaj resztę cebuli, kiedy się lekko zrumieni zmniejsz ogień, dolej litr wody, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr.

Krok 5

Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę. Pod koniec duszenia dodaj pokrojoną w talarki pozostałą marchewkę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej