Steki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki zgnieć dłonią.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej mięso. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 3

Piecz około 30 minut na aluminiowej tacce.

Krok 4

Pomidory podziel na połówki, posól i posmaruj masłem utartym z zieleniną. Piecz razem ze stekami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka w sosie chrzanowym
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej