
Składniki
biszkopt:
5 sztuk
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 szklanka
2 łyżeczki
1 szczypta
dodatkowo:
1 opakowanie
1 opakowanie
1 słoik
1 pęczek
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
BISZKOPT: Ubić białką z szczyptą soli na puszystą masę, podczas ubijania dodawać powoli cukier i cukier waniliowy.
Krok 2
Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać - całość miksować 10 min.
Krok 3
Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesianą przez sitko i delikatnie wymieszać i wylać na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką.
Krok 4
Piec 30 min. w 180 st . C. (biszkopt upiec dwa razy, z drugiego biszkoptu wyciąć kształt piersi).
Krok 5
Kremy zrobić wg przepisu na opakowaniu.
Krok 6
Przekładać tort warstwami tak, aby powstał kształt kobiecych piersi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej