Tort biust kobiety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort biust kobiety

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżeczki

1 szczypta

dodatkowo:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 słoik

1 pęczek

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Ubić białką z szczyptą soli na puszystą masę, podczas ubijania dodawać powoli cukier i cukier waniliowy.

Krok 2

Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać - całość miksować 10 min.

Krok 3

Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesianą przez sitko i delikatnie wymieszać i wylać na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką.

Krok 4

Piec 30 min. w 180 st . C. (biszkopt upiec dwa razy, z drugiego biszkoptu wyciąć kształt piersi).

Krok 5

Kremy zrobić wg przepisu na opakowaniu.

Krok 6

Przekładać tort warstwami tak, aby powstał kształt kobiecych piersi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bajaderka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej