Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
150 gramów
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem i zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Wsadzić do lodówki na minimum godzinę.
Krok 2
Rozwałkować na placek ok. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka. Wykrojone ciastka układać na wyłożonej pergaminem blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Posmarować polewą z białej czekolady i dekorować.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej