Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem: proste | Przepisy.pl pixel

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

heart
488 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

573 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1365 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Piecz przez 20 min na złoto.

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotuj szpinakowe pierożki z dodatkiem tartego sera np. z mozzarellą lub parmezanem. Aby pierożki były błyszczące posmaruj ciasto lekko ubitym jajkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Wojtek

    Wojtek , 08.09.2023

    Mega proste, przepis dla każdego. Polecam. Do farszu często dodaję jeszcze pomidory suszone.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiemPierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Chcesz poznać recepturę na pyszną przekąskę, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 40 minut? Dobrze trafiłeś, ponieważ przychodzimy z pomysłem na pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem! Te chrupkie i miękkie trójkąty wypełnione warzywnym farszem zachwycają licznymi walorami, o czym już teraz możesz się przekonać. Smacznego! 

Dla kogo?

Pierogi z ciasta francuskiego sprawdzą się w menu osób lubiących szybkie i proste rozwiązania w kuchni. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by przyrządzić naszą recepturę. Podążaj za wskazówkami, a uzyskasz najlepsze rezultaty, które zrobią z Ciebie doskonałego kucharza!

Na jaką okazję?

Impreza ze znajomymi lub przyjęcie urodzinowe to idealna okazja do tego, by pierożki ze szpinakiem z ciasta francuskiego pojawiły się na stole. Uważaj, przekąska jest tak smaczna, że szybko może zniknąć z talerzy. Rozważ zrobienie większej porcji. 

Czy wiesz, że?

Przygotowanie naszej receptury jest niezwykle proste, ponieważ do przekąski możesz użyć gotowego ciasta francuskiego. Pokrój je na kwadraty, wypełnij farszem i złóż w kształcie trójkąta. Później piecz pierożki z ciasta francuskiego przez 20 minut i gotowe! Serwuj przekąskę, gdy tylko najdzie Cię ochota. 

Dla urozmaicenia:

Do farszu na pierożki możesz dodatkowo dorzucić ser mozzarella lub suszone pomidory. A może masz inne składniki, które będą pasować do receptury? Śmiało zmodyfikuj listę składników i dodaj je do farszu, dzięki czemu zyska on nowe oblicze. Smacznego!