Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
łatwe
1365 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Krok 2
Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Krok 3
Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Krok 4
Piecz przez 20 min na złoto.


Dobra rada:
Przygotuj szpinakowe pierożki z dodatkiem tartego sera np. z mozzarellą lub parmezanem. Aby pierożki były błyszczące posmaruj ciasto lekko ubitym jajkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Chcesz poznać recepturę na pyszną przekąskę, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 40 minut? Dobrze trafiłeś, ponieważ przychodzimy z pomysłem na pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem! Te chrupkie i miękkie trójkąty wypełnione warzywnym farszem zachwycają licznymi walorami, o czym już teraz możesz się przekonać. Smacznego!
Dla kogo?
Pierogi z ciasta francuskiego sprawdzą się w menu osób lubiących szybkie i proste rozwiązania w kuchni. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by przyrządzić naszą recepturę. Podążaj za wskazówkami, a uzyskasz najlepsze rezultaty, które zrobią z Ciebie doskonałego kucharza!
Na jaką okazję?
Impreza ze znajomymi lub przyjęcie urodzinowe to idealna okazja do tego, by pierożki ze szpinakiem z ciasta francuskiego pojawiły się na stole. Uważaj, przekąska jest tak smaczna, że szybko może zniknąć z talerzy. Rozważ zrobienie większej porcji.
Czy wiesz, że?
Przygotowanie naszej receptury jest niezwykle proste, ponieważ do przekąski możesz użyć gotowego ciasta francuskiego. Pokrój je na kwadraty, wypełnij farszem i złóż w kształcie trójkąta. Później piecz pierożki z ciasta francuskiego przez 20 minut i gotowe! Serwuj przekąskę, gdy tylko najdzie Cię ochota.
Dla urozmaicenia:
Do farszu na pierożki możesz dodatkowo dorzucić ser mozzarella lub suszone pomidory. A może masz inne składniki, które będą pasować do receptury? Śmiało zmodyfikuj listę składników i dodaj je do farszu, dzięki czemu zyska on nowe oblicze. Smacznego!