
Składniki
1 łyżka
2 łyżeczki
2 sztuki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj, kiełki odsącz i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do mięsa wraz z sosem sojowym, sherry, olejem, cukrem i białkiem. Dorzuć mąkę i wszystko wymieszaj.
Krok 2
Arkusze ciasta wyłóż na stolnicę, na środek każdego z nich nałóż nadzienie. Brzegi ciasta zwilż, zagnij je do środka i mocno ściśnij.
Krok 3
Garnek do gotowania na parze wyłóż wilgotną ściereczką, ułóż na niej pierożki, przykryj i gotuj na parze przez około 7 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























