Wieprzowina z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

50

4 łyżki

5 łyżek

1

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Rozgrzej wok lub patelnię z olejem sezamowym i smaż mięso cały czas mieszając. Dodaj warzywa, smaż.

Krok 3

Pokrój warzywa - paprykę w paski, cebulę w piórka, pieczarki w cząstki. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody.

Krok 4

Następnie całość zalej Fixem i gotuj kilka minut. Dodaj pokrojoną kolendrę, podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej