Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

0.2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, a obrana cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Zagotuj bulion Knorr z dodatkiem cebuli, wystudź. Wymieszaj z octem i olejem.

Krok 3

Kapustę przełóż do miski i zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj.

Krok 4

Wstaw do lodówki na około 1,5 godziny.

Krok 5

Obraną marchew i kalarepkę pokrój w cienkie słupki.

Krok 6

Zamarynowana kapustę odcedź i wymieszaj z marchewka oraz kalarepa. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna witaminka z marynowanej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej