
Składniki
5 sztuk
1 łyżka
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
400 gramów
20 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch namoczyćna noc.
Krok 2
Kość od schabu zalać 2 litrami wody. Zagotować i odszumować. Dodać marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę i osączony groch oraz przyprawy i dwie kostki bulion na wędzonym boczku. Chwilę gotować razem.
Krok 3
Kiełbasę pokrojoną w kostkę przesmażyć na oleju. Dodać do niej cebulę i czosnek pokrojone w kostki i przesmażyć. Potem dodać do zupy. Gotować aż groch będzie prawie miękki.
Krok 4
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować aż wszystko będzie miękkie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej