
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
4 sztuki
8 szklanek
10 sztuk
20 sztuk
280 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Idealny deserek na słoneczne dni. Łatwy oraz szybki w zrobieniu na spotkanie z przyjaciółkami lub dla najmłodszych.
Krok 2
Po ubiciu bitej śmietany skropl ją sokiem z cytryny. Następnie włóż do lodówki (trzymaj ją tam tak długo, aż uznasz, że jest wystarczająco zimna).
Krok 3
Umyj owoce. Pokrój śliwki na ćwiartki, banany, truskawki i kiwi w plastry. Borówki, porzeczki i agrest pozostaw w naturalnej postaci.
Krok 4
Maliny zmiksuj na mus.
Krok 5
Mus malinowy połóż na dół naczynia, w którym będziesz podawać. Resztę owoców wrzuć i pomieszaj z bitą śmietaną. Górę przystrój bazylią, doda ona rześkości potrawie oraz nada smaku słonecznej Italii. Danie podaj niedługo po wykonaniu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej