Wyborne placuszki z kiszonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyborne placuszki z kiszonej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 plastrów

500 gramów

50 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę odciśnij i poszatkuj. Ziemniaki obierz, zetrzyj na grubych oczkach tarki i wymieszaj razem z kapustą.

Krok 2

Dodaj surowe jajko, mąkę i zagnieć na jednolite ciasto, o dość gęstej konsystencji. W razie potrzeby dosyp jeszcze mąki.

Krok 3

Dopraw do smaku i formuj małe placuszki, podobne do naszych polskich placków ziemniaczanych. Smaż na rozgrzanym oleju, aż do uzyskania złotego koloru.

Krok 4

Placuszki z kapusty kiszonej podawaj z gęstą śmietaną, łososiem i posiekanym świeżym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyborne placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyborne placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyborne placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyborne placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyborne placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyborne placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyborne placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyborne placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej