Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

24 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tosty rozkrój na połówki i opiecz na złoty kolor w tosterze lub piekarniku.

Krok 2

Filety oskóruj, oczyść i przekrój na pół.

Krok 3

Szparagi osącz z zalewy i również poprzekrawaj na połówki. Dolne części szparag odłóż, zaś górne zalej gotowym Sosem Francuskim, przykryj i odstaw.

Krok 4

Na każdej przeciętej na pół grzance ułóż ½ wędzonego śledzia (piklinga) i 3 osączone z zalewy szparagi. Wykwintne tosty udekoruj cząstkami cytryny i listkami świeżej melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej