Wykwintne tosty z piklingiem i szparagami
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżka
24 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tosty rozkrój na połówki i opiecz na złoty kolor w tosterze lub piekarniku.
Krok 2
Filety oskóruj, oczyść i przekrój na pół.
Krok 3
Szparagi osącz z zalewy i również poprzekrawaj na połówki. Dolne części szparag odłóż, zaś górne zalej gotowym Sosem Francuskim, przykryj i odstaw.
Krok 4
Na każdej przeciętej na pół grzance ułóż ½ wędzonego śledzia (piklinga) i 3 osączone z zalewy szparagi. Wykwintne tosty udekoruj cząstkami cytryny i listkami świeżej melisy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej