Wyśmienita Obatdza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita Obatdza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 gramów

null

50 gramów

null szczypt

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser Camembert rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj drobno w kosteczkę.

Krok 3

Ser i cebulę wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj sól, pieprz i słodką paprykę. Na koniec dolej piwo.

Krok 4

Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.

Krok 5

Łyżką umoczoną w gorącej wodzie wykrawaj z sera gomółki. Układaj na liściach sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita Obatdza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej