
Składniki
2 sztuki
null
200 gramów
null
50 gramów
null szczypt
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser Camembert rozdrobnij widelcem.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj drobno w kosteczkę.
Krok 3
Ser i cebulę wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj sól, pieprz i słodką paprykę. Na koniec dolej piwo.
Krok 4
Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
Krok 5
Łyżką umoczoną w gorącej wodzie wykrawaj z sera gomółki. Układaj na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej