
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
8 plastrów
150 gramów
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 2
W miseczce połącz Majonez Babuni Hellmann's z zawartością opakowania Knorr, dodaj listki oregano i wymieszaj.
Krok 3
Sosem posmaruj kiełbaski. Boczek pokrój w niewielkie kawałki, oliwki w krążki, a ser pokrusz.
Krok 4
Rozdrobnione składniki ułóż na kiełbaskach. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej