
Składniki
ciasto:
1 szklanka
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżki
farsz:
250 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
3 sztuki
300 mililitrów
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.
Krok 2
Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z 1 łyżeczką oleju.
Krok 3
Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, do momentu aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i dopraw pieprzem, smaż ok. 2 min. Odstaw do wystygnięcia, po czym połącz z serem feta.
Krok 4
W 300 ml zimnej wody wymieszaj Fix Neapoli Knorr i zagotuj.
Krok 5
Na naleśniki nałóż farsz i zawijając brzegi do środka zroluj ciasto. Naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem i zalej przygotowanym sosem. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C ok. 15 min, pod koniec pieczenia posyp serem i wstaw na górę piekarnika aby się zrumienił.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej