Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

farsz:

250 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

3 sztuki

300 mililitrów

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.

Krok 2

Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z 1 łyżeczką oleju.

Krok 3

Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, do momentu aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i dopraw pieprzem, smaż ok. 2 min. Odstaw do wystygnięcia, po czym połącz z serem feta.

Krok 4

W 300 ml zimnej wody wymieszaj Fix Neapoli Knorr i zagotuj.

Krok 5

Na naleśniki nałóż farsz i zawijając brzegi do środka zroluj ciasto. Naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem i zalej przygotowanym sosem. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C ok. 15 min, pod koniec pieczenia posyp serem i wstaw na górę piekarnika aby się zrumienił.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej