Wegetariański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżeczki

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełki soi oraz cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Jajka roztrzep, dodaj sól, sos sojowy, kiełki soi, pieczarki, cebulę, pietruszkę i selera. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Masę wlej do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj i piecz około 15 min w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Zdejmij przykrycie, na wierzchu ułóż zieloną fasolkę i piecz jeszcze 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej