
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
6 sztuk
2 łyżeczki
2 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełki soi oraz cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Jajka roztrzep, dodaj sól, sos sojowy, kiełki soi, pieczarki, cebulę, pietruszkę i selera. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Masę wlej do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj i piecz około 15 min w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Zdejmij przykrycie, na wierzchu ułóż zieloną fasolkę i piecz jeszcze 5 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























