Zapiekanka meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka meksykańska

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
211 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron i przełóż go do naczynia do zapiekania.

Krok 2

Podsmaż mięso mielone na oleju do momentu, kiedy stanie się sypkie. Następnie dodaj do niego 500 ml wody i Fix Knorr. Całość wymieszaj, zagotuj i dodaj do makaronu.

Krok 3

Odsącz czerwoną fasolę, zaś fasolkę szparagową i paprykę drobno pokrój. Następnie dodaj je do makaronu i wymieszaj.Polej całość śmietaną 18%, posyp kminem rzymskim i startym serem.

Krok 4

Piecz 25 minut w temperaturze 180°C, po czym podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Krystian Łukasz Kruczkiewicz

    Krystian Łukasz Kruczkiewicz , 23.11.2015

    Mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej