Zapiekanka z boczku i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z boczku i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 sztuk

175 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i zrumień.

Krok 2

Formę wyłóż ciastem francuskim i połóż połowę boczku.

Krok 3

Następnie wbij jajka i przykryj resztą boczku. Wierzch ciasta połóż resztę ciasta francuskiego.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej