Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

null

null

2 opakowania

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.

Krok 2

Piersi z kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę, ułóż je na dnie naczynia i posyp solą, pieprzem i jedną Francuską zupą cebulową Knorr w proszku.

Krok 3

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki i włóż do naczynia.

Krok 4

Na pieczarki ułóż połówki brzoskwiń i posyp druga zupą Knorr.

Krok 5

Zapiekankę zalej śmietaną.

Krok 6

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni po czym wstaw do niego naczynie i piecz przez pół godziny.

Krok 7

Ryż ugotuj. Gdy zapiekanka będzie gotowa wsyp ryż i zapiekaj jeszcze 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z piersi kurczaka na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej