Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, kiełbasę, pieczarki i ogórki kroimy w plastry. paprykę w cienkie paski, a cebulę w piórka.
Krok 2
w misce żaroodpornej układamy warstwami: ziemniaki, na to kiełbasę, pieczarki oraz paprykę, a następnie ogórki konserwowe oraz cebulę.
Krok 3
tarujemy ser i posypujemy wierzch zapiekanki.
Krok 4
na koniec doprawiamy przyprawami i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 50 min w 180 st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej