Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, kiełbasę, pieczarki i ogórki kroimy w plastry. paprykę w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 2

w misce żaroodpornej układamy warstwami: ziemniaki, na to kiełbasę, pieczarki oraz paprykę, a następnie ogórki konserwowe oraz cebulę.

Krok 3

tarujemy ser i posypujemy wierzch zapiekanki.

Krok 4

na koniec doprawiamy przyprawami i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 50 min w 180 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej