Zapiekany oscypek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany oscypek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

50 gramów

null

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i pomidory pokrój w plastry, a następnie ułóż na 5 kawałkach folii aluminiowej.

Krok 2

Na wierzchu połóż plasterki oliwek.

Krok 3

Skrop oliwą, posyp pieprzem i ziołami. Zawiń brzegi folii i piecz około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany oscypek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany oscypek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany oscypek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany oscypek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany oscypek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany oscypek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany oscypek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany oscypek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej