Zdrowe i pyszne śniadanko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zdrowe i pyszne śniadanko

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszać z miodem i rozlać do dwóch miseczek śniadaniowych.

Krok 2

Do każdego połamać po dwa (lub więcej) wafelki ryżowe.

Krok 3

Dodać orzechy, żurawinę i jabłko. Jabłko można podać w takiej formie jak ja, czyli zrobić kuleczki nożykiem do arbuza/melona.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zdrowe i pyszne  śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zdrowe i pyszne  śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zdrowe i pyszne  śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zdrowe i pyszne  śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zdrowe i pyszne  śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zdrowe i pyszne  śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zdrowe i pyszne  śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zdrowe i pyszne  śniadanko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po polsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej