Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym
łatwe
104 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
0.5 kilograma
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki lub piórka. Smażymy na maśle. Kiedy jest już miękka i lekko złocista przekładamy do garnka.
Krok 2
Zalewamy bulionem - około 1,5 litra, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i gotujemy.
Krok 3
Mięso mielone łączymy z jajkiem, z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę, odrobiną bułki tartej. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Formujemy małe kuleczki wielkości orzechów włoskich i wrzucamy do zupy. Gotujemy około 25 minut.
Krok 5
Wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki, mieszać aż się rozpuszczą. Ja osobiści miksuje w blenderze serki z odrobiną gorącej zupy i następnie wlewam do garnka.
Krok 6
Zupę podajemy z małymi grzankami przygotowanymi z kajzerki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej