Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym

Autor: Anna Kowalczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki lub piórka. Smażymy na maśle. Kiedy jest już miękka i lekko złocista przekładamy do garnka.

Krok 2

Zalewamy bulionem - około 1,5 litra, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i gotujemy.

Krok 3

Mięso mielone łączymy z jajkiem, z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę, odrobiną bułki tartej. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Formujemy małe kuleczki wielkości orzechów włoskich i wrzucamy do zupy. Gotujemy około 25 minut.

Krok 5

Wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki, mieszać aż się rozpuszczą. Ja osobiści miksuje w blenderze serki z odrobiną gorącej zupy i następnie wlewam do garnka.

Krok 6

Zupę podajemy z małymi grzankami przygotowanymi z kajzerki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej