Zupa cebulowa z tostami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z tostami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

null

null

null

1 łyżeczka

50 gramów

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

null

2 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

4 sztuki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebule i pokrój w plasterki, a 2 ząbki czosnku posiekaj. Cebulę i czosnek zeszklij na maśle, dodaj szczyptę cukru, tymianek i szałwie. Oprósz mąką i zasmaż.

Krok 2

Dolej ocet i duś 3 minuty.

Krok 3

Dolej wino i bulion Knorr. Dołóż listek laurowy i ziele angielskie.

Krok 4

Dodaj pomidory i koncentrat. Gotuj 30 minut, a następnie przypraw.

Krok 5

Tosty pokrój na trójkąty i natrzyj obranym 3 ząbkiem czosnku. Skrop olejem, posyp startym żółtym serem.

Krok 6

Zapiekaj 5 minut w 180 stopniach. Podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z tostami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej