Warzywny barszcz z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

4 ziarna

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i gotuj wywar przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 1

Krok 2

Pod koniec gotowania dodaj groszek.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 3

Krok 4

Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • adam adam

    adam adam , 07.06.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Azjatycka zupa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywny barszcz z zielonym groszkiem  Warzywny barszcz z zielonym groszkiem

Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i gotuj wywar przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną.