Zupa gulaszowa z marchewka i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z marchewka i papryką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i oczyszczone z błon mięso osuszyć. Pokroić w kostkę . Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju , 1 łyżeczki maggi i szczypty Delikatu .Wetrzeć w mięso dokładnie .Zostawić na 30 minut .

Krok 2

Obrać cebulę i marchewki . Cebule pokroić w piórka , a marchewki w grube pół plasterki .Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki ( kawałek w drobną kosteczkę do dekoracji ).Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać resztę oleju na patelni i na gorącym obsmażyć mięso aż do zrumienienia ( mieszając ) . Dołożyć cebulę i zeszkli ć. Przełożyć wszystko do garnka z grubym dnem . Dorzucić marchew, ziemniaki i paprykę. Zalać wodą .Dodać 1 łyżeczkę maggi w płynie .Dusić aż mięso będzie miękkie .

Krok 3

Rozrobić zupę gulaszową w zimnej wodzie i wlać do garnka . Wymieszać i gotować 10 minut. Doprawić zupę do smaku koncentratem , Delikatem , mieloną papryką , cukrem. Podawać w miseczkach posypane pokrojonym szczypiorkiem i pokrojoną drobno papryką .

Krok 4

Do tego można podać pieczywo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej