
Składniki
1 litr
1 sztuka
500 gramów
6 sztuk
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W gotującej wodzie rozpuść kostki bulionowe i wrzuć rozdrobnione mięso mielone
Krok 2
Drobno pokrój papryczki, cebule i dwie puszki przepłukanej fasoli. Wszystko gotuj ok. 20 min
Krok 3
Po 20 min. zmiksuj blenderem i dorzuć trzecią puszkę fasoli. Kotuj kolejne 20 min
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej