
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy wyłuskaj, zdejmij skórkę i lekko podrumień w piekarniku. Wystudź i zmiel.
Krok 2
Następnie wymieszaj mleko i mąką, dopraw pieprzem.
Krok 3
Dodaj do zupy i zagotuj.
Krok 4
Zapraw śmietaną, wymieszaj i podawaj na ciepło.
Krok 5
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w 1 litrze wrzątku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej