Zupa z orzechów ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z orzechów ziemnych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy wyłuskaj, zdejmij skórkę i lekko podrumień w piekarniku. Wystudź i zmiel.

Krok 2

Następnie wymieszaj mleko i mąką, dopraw pieprzem.

Krok 3

Dodaj do zupy i zagotuj.

Krok 4

Zapraw śmietaną, wymieszaj i podawaj na ciepło.

Krok 5

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w 1 litrze wrzątku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z orzechów ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej