
Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
1 łyżeczka
1 gram
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa: dynię, paprykę oraz cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.
Krok 2
Następnie przełóż warzywa do garnka, zalej bulionem i zblenduj na gładki krem. Przypraw do smaku.
Krok 3
Podawaj z grzankami zrobionymi z chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej