Zupa z pieczonej dyni i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczonej dyni i papryki

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 gram

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa: dynię, paprykę oraz cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.

Krok 2

Następnie przełóż warzywa do garnka, zalej bulionem i zblenduj na gładki krem. Przypraw do smaku.

Krok 3

Podawaj z grzankami zrobionymi z chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczonej dyni i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z dyni i batatów
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej