Muffinki ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Muffinki piec w 180 st. przez ok. 20-25 na złotobrązowy kolor. Można sprawdzać patyczkiem. Smacznego!

Krok 2

Na każdą muffinkę kłaść po pół śliwki.

Krok 3

Śliwki umyć i przekroić na pół wyjmując pestkę.

Krok 4

Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i do nich łyżką przekładać ciasto do 2/3 wysokości.

Krok 5

Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać niezbyt dokładnie.

Krok 6

W jednej misce połączyć ze sobą wszystkie sypkie składniki, a w drugiej wszystkie mokre składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej