
Składniki
2 szklanki
1 łyżka
4 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Muffinki piec w 180 st. przez ok. 20-25 na złotobrązowy kolor. Można sprawdzać patyczkiem. Smacznego!
Krok 2
Na każdą muffinkę kłaść po pół śliwki.
Krok 3
Śliwki umyć i przekroić na pół wyjmując pestkę.
Krok 4
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i do nich łyżką przekładać ciasto do 2/3 wysokości.
Krok 5
Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać niezbyt dokładnie.
Krok 6
W jednej misce połączyć ze sobą wszystkie sypkie składniki, a w drugiej wszystkie mokre składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej