Pierniczki serduszka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierniczki serduszka

Autor: MalinowyKompot

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce należy zagnieść 2 szkl. mąki pszennej, po 4 łyżki miodu i masła, jajko, przyprawę i łyżeczkę sody.

Krok 2

Ciasto należy rozwałkować oraz powycinać z niego serduszka etc.

Krok 3

Piec przez około 10 minut w 170 stopniach

Krok 4

Jeśli chcemy udekorować pierniczki możemy przełożyć je konfiturą lub lukrem albo polać białą czekoladą

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz

    Mariusz , 23.12.2023

    Prosta, dobra baza na własne inspiracje i modyfikacje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej