3 Bit Ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3 Bit Ciasto

Autor: Mariola Walewska

ratingratingratingratingrating

7

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 słoik

500 mililitrów

250 gramów

3 łyżki

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba budynie mieszamy z cukrem i połową szklanki zimnego mleka. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące się mleko wlewamy budyń i gotujemy, cały czas mieszając. Następnie gotowy budyń trzeba przestudzić.

Krok 2

Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładko i dodawać po jednej łyżce przestudzony budyń. Miksujemy do oporu czyli do uzyskania gładkiego kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem.

Krok 3

W wyłożonej blaszce ułożyć warstwę herbatników petit beurre, na to masę kajmakową (przed otwarciem włóż puszkę do ciepłej wody, żeby się lepiej smarowało). Na masie kajmakowej kładziemy drugą warstwę herbatników. Na herbatnikach wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej wykładamy kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy bitą śmietanę. Wierzch ciasta 3 Bit posypujemy startą czekoladą. Ciasto 3 Bit podajemy schłodzone - wtedy najlepiej smakuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej