
Składniki
2 opakowania
1 słoik
500 mililitrów
250 gramów
3 łyżki
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba budynie mieszamy z cukrem i połową szklanki zimnego mleka. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące się mleko wlewamy budyń i gotujemy, cały czas mieszając. Następnie gotowy budyń trzeba przestudzić.
Krok 2
Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładko i dodawać po jednej łyżce przestudzony budyń. Miksujemy do oporu czyli do uzyskania gładkiego kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem.
Krok 3
W wyłożonej blaszce ułożyć warstwę herbatników petit beurre, na to masę kajmakową (przed otwarciem włóż puszkę do ciepłej wody, żeby się lepiej smarowało). Na masie kajmakowej kładziemy drugą warstwę herbatników. Na herbatnikach wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej wykładamy kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy bitą śmietanę. Wierzch ciasta 3 Bit posypujemy startą czekoladą. Ciasto 3 Bit podajemy schłodzone - wtedy najlepiej smakuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej