Ajo blanco con uvas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ajo blanco con uvas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

1 szczypta

0.3 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

200 gramów

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ bułki namocz w wodzie.

Krok 2

Migdały, czosnek, oliwę, ocet i odciśnięty miąższ bułki dokładnie zmiksuj w blenderze. Masę dobrze schłódź w lodówce.

Krok 3

Winogrona obierz ze skórek i wypestkuj.

Krok 4

Zimną masę rozcieńcz zimną wodą do uzyskania półpłynnego kremu o jednolitej konsystencji. Przypraw do smaku solą.

Krok 5

Zupę podawaj w miseczkach, udekorowaną obranymi winogronami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ajo blanco con uvas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik z krówkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej