Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

100 gramów

2 szklanki

100 gramów

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do cukru dodaj cukier waniliowy, masło orzechowe, jogurt naturalny, masło oraz sodę. Wszystko dokładnie zagnieć.

Krok 2

Teraz powoli dodawaj mąkę i cały czas zagniataj do czasu, gdy uzyskasz jednolite ciasto.

Krok 3

Z ciasta formuj kulki o średnicy 4 cm i spłaszczaj w dłoniach.

Krok 4

Widelcem zrób na ciastkach kratki.

Krok 5

Posyp ciastka rodzynkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz przez 10-15 minut, aby były złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki Bolognese
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej