
Składniki
1 sztuka
null
6 sztuk
null
3 sztuki
null
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobniutką kosteczkę.
Krok 2
Posiekaj zioła, cebulę i czosnek.
Krok 3
Dodaj do pomidorów cebule, zioła i obficie polej oliwą, dopraw.
Krok 4
Odstaw na około godzinę, aby smaki się przegryzły.
Krok 5
Bagietkę pokrój naœ średniej grubości kromki, polej po obu stronach oliwą i połóż na suchą, gorącą patelnię.
Krok 6
Smaż z obu stron, aż pieczywo będzie złociste. Po zdjęciu z patelni natrzyj kromki bagietki czosnkiem i nałóż pomidory.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej