
Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
1 opakowanie
0.5 sztuki
150 gramów
15 sztuk
null
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamocz grzyby w letniej wodzie na godzinę a potem drobno posiekaj i dodaj do mięsa.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i paprykę.
Krok 4
Każdy płatek papieru ryżowe zamocz w zimnej wodzie, włóż w niego farsz i zwiń jak gołąbek.
Krok 3
Dodaj do mięsa kiełki bez zalewy, sos sojowy, jajko, cebulę, paprykę starty imbir i czosnek oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Tak przygotowane sajgonki smaż na głębokim oleju. Po usmażeniu odcedź sajgonki na ręczniku papierowym. Serwuj z ostrym sosem słodko-kwaśnym i/lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej