Aromatyczna ryba w kokosowym mleku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna ryba w kokosowym mleku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

null

1 łyżka

250 mililitrów

1 łyżka

null

1 łyżka

50 dekagramów

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukane filety pokrój na kawałki. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz Delikatem Knorr. Posyp imbirem i kurkumą, po czym odstaw na około 15 minut.

Krok 3

Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć gorczycę i kminek i smaż około 2 minuty. Po tym czasie dodaj pomidory, pastę curry i cukier.

Krok 4

Po wymieszaniu dolej mleko kokosowe. Całość gotuj około 3 minuty

Krok 5

Następnie dodaj pokrojone kawałki ryby, dolej 150 ml wody, gotuj pod przykryciem 10 minut. Gotując rybę należy ją co jakiś czas obrócić. Posyp kolendrą. Można podawać z ryżem.

Krok 2

Pomidora sparz, i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej