Aromatyczny chłodnik czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny chłodnik czosnkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.3 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

200 gramów

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie i odciśnij.

Krok 2

Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i drobno posiekaj razem z czosnkiem.

Krok 3

Zmiksuj dodając bułkę, ok.4 szklanki zimnej wody, oliwę i ocet winny. Dopraw do smaku.

Krok 4

Odstaw na kilka godzin do lodówki. Zupa powinna być zimna.

Krok 5

W tym czasie umyj winogrona, usuń skórki i pestki.

Krok 6

Chłodnik udekoruj przed podaniem cząstkami winogron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej